Categorieën
Nieuws

6 & 7 maart: Neerlandistiek­dagen

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2020 vinden de eerste Neerlandistiekdagen plaats in Leiden, een initiatief van de Raad voor Neerlandistiek. Vrijdag is de academische dag, die in het teken staat van onderwijs en onderzoek. Het programma op zaterdag is gericht op het grote publiek. Het INT is als partner betrokken bij de samenstelling van het programma, en geeft op beide dagen lezingen, workshops en rondleidingen.

EFNIL, de Europese Federatie van Nationale Taalinstellingen, roept masterstudenten op om deel te nemen aan de wedstrijd voor de beste Europese masterscriptie op het vlak van taalgebruik, taalbeleid/-politiek en meertaligheid. De uiterste inleverdatum voor de prijzen in 2020 is 30 juni 2020.

Schrijver Karin Amatmoekrim opent de publieksdag, waarna radioprogramma De Taalstaat twee uur lang een live bij te wonen uitzending verzorgt die geheel in het teken staat van de neerlandistiek. Tegelijkertijd vangt een divers keuzeprogramma aan waarin de neerlandistiek in al haar facetten wordt vertegenwoordigd.

Stadswandeling, hiphop & digitaal

Zo geeft INT-taalkundige Tanneke Schoonheim een rondleiding door de stad met extra aandacht voor Matthias de Vries, er is een poëzieworkshop, een workshop over de relatie tussen Nederlands en geneeskunde, een panel over hedendaagse hiphop met een bijdrage van INT-taalkundige Vivien Waszink, een discussie over klimaatpraat en onze nieuwe collega Nicoline van der Sijs geeft een toelichting op de nieuwste digitale onderzoeksmethoden.

Programma & aanmelden

Kijk voor het complete programma van de publieksdag op de website van de Neerlandistiekdagen. Daar kunt u zich ook direct aanmelden. De kosten voor deelname zijn €20,-, studenten krijgen €10,- korting. Voor deelname aan de academische dag kunnen academici en vakdocenten Nederlands een mail sturen naar dedagen@raadvoorneerlandistiek.nl.

De publieksdag van de Neerlandistiekdagen vindt plaats in en rond het Kamerlingh Onnes Gebouw, Steenschuur 25, 2311 ES, te Leiden.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.