Agenda

Onze Taal-congres 2023

17 juni 2023
De Philharmonie in Haarlem

Op 17 juni wordt in de Philharmonie in Haarlem het Onze Taal-congres gehouden. Het thema is: ‘Hoor ik dat goed? – over gehoorde en ongehoorde taal’. Van het kletsen met je kat tot de betekenis van ‘eh’. En van gebarentaal tot de vertrouwelijke gesprekken in de spreekkamer van een arts. Het congres vindt plaats in vier verschillende zalen van de Philharmonie in hartje Haarlem. Wim Daniëls presenteert het programma in de grote zaal. In de andere zalen vind je intiemere optredens, interviews en workshops, en in de foyer staat de hele dag een gevarieerde infomarkt. Zo kun je je eigen programma samenstellen!

META-FORUM 2023

27 juni 2023
Brussel

Internationale conferentie over taaltechnologieën, taalbronnen en -materialen, taalgerichte AI en vooral digitale taalgelijkheid. META-FORUM wordt georganiseerd door het ELE-project: European Language Equality.

CLIN33

22 september 2023
Antwerpen

De 33e editie van het congres Computational Linguistics in the Netherlands (CLIN) wordt georganiseerd door het Centre for Computational Linguistics, Psycholinguistics and Sociolinguistics (CLiPS) van de Universiteit Antwerpen. Deze jaarlijkse bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met taal- en spraaktechnologie en haar toepassingen.

Week van het Nederlands

30 september 2023 - 07 oktober 2023

Sinds 2015 zet de Week van het Nederlands de Nederlandse taal jaarlijks een week lang in het zonnetje. De organisatie van de Week is in handen van Vlaams-Nederlands huis deBuren en wordt mee gefinancierd door de Nederlandse Taalunie. Tijdens de Week van het Nederlands organiseren talloze verenigingen en organisaties uit de Lage Landen en daarbuiten, waaronder het Instituut voor de Nederlandse Taal, activiteiten om de Nederlandse taal in de schijnwerpers te zetten.

CLARIN Annual Conference 2023

16 oktober 2023 - 18 oktober 2023
Leuven, België

De jaarlijkse CLARIN-conferentie wordt gehouden om ideeën en ervaringen in verband met de CLARIN-infrastructuur uit te wisselen, en is bedoeld voor de mensen die betrokken zijn bij de werking en het uitbouwen van die infrastructuur en voor vertegenwoordigers van de gebruikers ervan uit de sociale en de menswetenschappen.

HSN Conferentie Onderwijs Nederlands

17 november 2023 - 18 november 2023
Hogeschool Rotterdam

De HSN Onderwijs Conferentie Nederlands vindt dit jaar plaats op 17 en 18 november bij Hogeschool Rotterdam. Deze jaarlijkse conferentie richt zich op leeromgevingen in Nederland en Vlaanderen en alle niveaus waarin Nederlands geleerd wordt.